مغزهای آجیلی

خواص شگفت انگیز بادام زمینی

خواص شگفت انگیز بادام زمینی . بادام زمینی یکی از پرطرفدارترین و پرمصرفترین انواع آجیل در تمام دنیاست. البته جالب است بدانید که در تقسیم بندی علمی بر اساس اصول گیاه شناسی، بادام زمینی آجیل محسوب نشده و در گروه بنشن جات مثل نخود و لوبیا قرار می گیرد. این گروه، در بین تمام دنیای گیاهان، بیشترین مقدار پروتئین را دارد. همچنین بادام زمینی بر خلاف تمام آجیل ها که درختی هستند، زیر زمین رشد می کند، اما همه مردم این خوراکی خوشمزه و مقوی را دوست دارند و البته آن را آجیل حساب می کنند. حتما به یاد دارید که دامبو، فیل کوچولوی گوش دراز در کارتون دامبو با دیدن بادام زمینی سعی می کرد پرواز کند؛ و البته تمام فیل ها عاشق بادام زمینی هستند.
بادام زمینی دربرگیرنده ی بیش از 30 نوع ویتامین، ماده معدنی و اسیدهای چرب مفید است. این خوراکی خوشمزه غنی از فولات، نیاسین، پانتوتنیک اسیدها و اسیدهای آمینه است. همچنین غنی از فیبرهای خوراکی، منیزیوم، فسفر، پتاسیم، مس بوده و سرشار از کلسیم، آهن، مس، منگنز، سلنیوم، ریبوفلاوین و ویتامین B6 است. اولئیک اسید که مهمترین چربی موجود در روغن زیتون است، به مقدار زیادی در بادام زمینی وجود دارد.
بادام زمینی سرشار از مواد معدنی منیزیوم، فسفر، پتاسیم، روی، کلسیم، یکی از مواد معدنی مهم موجود در بادام زمینی، آهن است که برای عملکرد مناسب سلول های خونی ضروری است. کلسیم نیز به استحکام استخوان ها کمک می کند.
سلامت قلب
ترکیباتی که در بادام زمینی وجود دارد، در سلامت قلب نقش دارد. به عنوان مثال بادام زمینی سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع مونو، ویتامین E، فولات، نیاسین و منگنز است. این ترکیبات به کاهش سطح تری گلیسرید خون و کلسترول بد LDL کمک می کند. همچنین انواع پروتئین های گیاهی موجود در بادام زمینی، در کاهش فشار خون و خطرپذیری ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند. در بادام زمینی نوعی بیوفلاوونوئید به نام resveratrol وجود دارد که در واقع یک نوع آنتی اکسیدان فنولی است که در انگور قرمز و شراب قرمز نیز وجود دارد و تاثیر به سزایی در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارد. این ماده باعث بهبود جریان خون در مغز تا 30% بیشتر، و جلوگیری از سکته دارد.
در بادام زمینی ماده ای به نام کوانزیم Q10 وجود دارد که در مواقع کمبود اکسیژن(مثلا وقتی شما به ارتفاع می روید و مقدار اکسیژن هوا کم می شود، یا زمانی که رگ ها به دلیل لخته خونی بسته می شوند) از قلب محافظت می کند.
سلامت مغز
نیاسین موجود در بادام زمینی به بازیابی و ترمیم سلول هایی که در روند بیماری آلزایمر آسیب دیده اند، کمک می کند و همچنین نقش مهمی در جلوگیری از بروز بیماری های ادراکی سالمندان دارد.
بادام زمینی سرشار از مواد معدنی منیزیوم، فسفر، پتاسیم، روی، کلسیم، یکی از مواد معدنی مهم موجود در بادام زمینی، آهن است که برای عملکرد مناسب سلول های خونی ضروری است. کلسیم نیز به استحکام استخوان ها کمک می کند.
مدیریت وزن
در نگاه اول همه فکر می کنند که بادام زمینی به خاطر ظاهر چربی که دارد، فقط باعث چاقی می شود و شاید از آن فراری هستند. اما بادام زمینی به دلیل وجود محتوای بالای فیبر خوراکی و پروتئین، می تواند نقش مهمی در مدیریت و کاهش وزن، و همچنین القای حس سیری داشته باشد. فیبر خوراکی به سلامت دستگاه گوارش و روده بزرگ نیز کمک می کند. مطالعات فراوانی که روی نقش بادام زمینی در مدیریت وزن انجام شده ثابت کرده که مصرف بادام زمینی، سطح متابولیسم بدن را افزایش می دهد. بدن افرادی که بادام زمینی می خورند، در حالت استراحت بیشتر انرژی مصرف می کند.
کنترل دیابت
شاخص قندی بادام زمینی، پایین است و لذا برای افراد مبتلا به دیابت هم یک خوراکی مفید است.


ضد سرطان
آنتی اکسیدان ها ترکیبات طبیعی هستند که با رادیکال های آزاد مقابله کرده و از آسیب رسیدن به سلول های بدن جلوگیری می کند. آنتی اکسیدان ها را ترکیبات ضدسرطان نیز می نامند. بادام زمینی هم مثل انواع آجیل و خشکبار غنی از آنتی اکسیدان است. اگر بخواهیم قدرت ضدسرطانی بادام زمینی را با خوراکی های دیگر مقایسه کنیم، میتوانیم آن را با شاه توت و توت فرتگی مقایسه کنیم و این خود نشان دهنده اهمیت این خوراکی مقوی و مفید است. بد نیست بدانید که محتوای آنتی اکسیدانی بادام زمینی از سیب و هویج بیشتر است. یکی از این ترکیبات بتا سیتو استرول است که در ممانعت از رشد سلول های سرطانی پروستات، پستان و روده بزرگ اثر مثبت دارند. همچنین بادام زمینی غنی از آنتی اکسیدان های پلی فنولی موسوم به p-coumaric acid است. تفت دادن بادام زمینی، باعث افزایش محتوای پلی فنولی آن تا 22% می شود. این آنتی اکسیدان ها از آسیب رساندن رادیکال های ازاد به سلول های بدن جلوگیری می کنند.
سلامت ورزشکاران
بادام زمینی کامل مقدار قابل توجهی پروتئین دارد و لذا مصرف آن برای افرادی که کمبود وزن دارند یا به ضعف دچار هستند، و همچنین ورزشکارانی که بدنسازی می کنند توصیه می شود. ماده ای به نام آرژننین در بادام زمینی وجود دارد که در دوره تمرینات سنگین و فعالیت بدنی شدید اهمیت دارد. آرژنین، پیش ساز اکسید نیتریک است و به گشاد کردن عروق خونی برای افزایش خون رسانی کمک می کند. همچنین در دوره بزرگ شدن عضلات، آرژنین باعث ترمیم سلول های آسیب دیده ماهیچه، و کاهش اندازه سلول های چربی سفید و افزایش توده عضلانی می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *