مغزهای آجیلی

خواص شگفت انگیز بادام هندی

خواص شگفت انگیز بادام هندی

کاشو یک آجیل پرکالری است و در یکصد گرم آن، 553 کالری انرژی نهفته است. اما به قدری ریزمغذّی های ضروری و ویتامین و مواد معدنی دارد که نمی توان از آن گذشت. یک مشت بادام هندی در حدود 12% از نیاز روزانه بدن شما به ویتامین K را تامین می کند.

سلامت قلب
در حدود 75% از چربی موجود در بادام هندی، از نوع غیراشباع است که باز بیش از 75% از همین مقدار چربی از نوع مونو مانند اولئیک اسید و پالمیتولئیک اسید است، از این رو غنی از چربی های دوست قلب است. چربی موجود در کاشو از جنس چربی موجود در زیتون است و می تواند کلسترول بد خون LDL را کاهش دهد، سطح کلسترول خوب خون HDL را بالا ببرد، به کاهش سطح تری گلیسرید خون کمک کند و مانع از التهاب سلول های قلبی شود. تحقیقات متعدد ثابت کرده که مصرف منظم و متعادل آجیل ها می تواند باعث کاهش خطر بیماری های قلبی و سکته شود. مچنین مصرف این نوع چربی برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
ترکیبات فیتواسترول موجود در بادام هندی باعث پایداری غشای سلول ها و تنظیم جذب کلسترول توسط آن ها می شود. در نتیجه به کاهش سطح کلسترول بد خون، کاهش خطر تشکیل پلاک درون سرخرگ ها و جلوگیری از سکته قلبی کمک می کند.
سرشار از مواد معدنی
کاشو سرشار از انواع مواد معدنی است و برخی کارشناسان تغذیه آن را جدول مندلیف می نامند! منگنز، مس، سلنیوم، روی، منیزیوم، آهن و پتاسیم به مقدار بسیار زیادی در کاشو وجود دارد؛ و مصرف تنها یک مشت بادام هندی در روز می تواند تا حد زیادی نیاز روزانه بدن را تامین کند.
مس در عملکرد آنزیم های حیاتی بدن، متابولیسم آهن، حذف رادیکال های آزاد، تقویت استخوان و بافت پیوندی، ترمیم پوست و تشکیل رنگدانه های مو نقش مهمی ایفا می کند. منیزیوم به کمک کلسیم در شکیل و تقویت بافت استخوان ها دخالت دارد. بیش از دو سوم کل منیزیومی که در بدن انسان وجود دارد، در استخوان هاست؛ که بخشی از آن در ساختار استخوان حضور دارد و بخشی دیگر در سطح استخوان قرار گرفته تا در موقع نیاز بدن برداشت شود. از این رو وجود منیزیوم برای سلامت استخوان اهمیت فراوانی دارد. منیزیوم به تعادل کلسیم در سلول های بدن کمک می کند و از طریق سازوکارهایی باعث ریلکس شدن سلول های عصبی، رگ های خونی و تارهای عضلانی می شود. اسپاسم عضلانی بارزترین مشکلی است که در صورت ریلکس نبودن سلول ها ایجاد می شود و در افراد مبتلا به آسم و بیماری های قلبی، این اسپاسم می تواند منجر به خفگی یا سکته قلبی شود.
برای فعالیت درست آنزیم های سلولی دخیل در تنظیم رشد و نمو، تولید اسپرم، و سنتز اسیدهای نوکلئیک؛ روی ضروری است. سلنیوم نیز برای عملکرد آنتی اکسیدانی آنزیم ها لازم است.
منبع ویتامین ها
مجموعه کاملی از ویتامین ها از جمله ویتامین های B5، B6، ریبوفلاوین و B1 در کاشو یافت می شود و با مصرف آن، مقدار زیادی از نیاز روزانه بدن به این گروه ویتامین ها تامین می شود. پیریدوکسین یا ویتامین B6، خطر کم خونی را کاهش می دهد. نیاسین، از pellagra یا درماتیتیس جلوگیری می کند. ویتامین های گروه B به طور کلی نقش مهمی در متابولیسم چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها در سطح سلولی ایفا می کنند.
ضد سنگ صفرا
یکی مهمترین دلایل تشکیل سنگ صفرا، افزایش کلسترول صفراوی است. کبد انسان در حالت عادی کلسترول اضافه ای تولید و ترشح نمی کند که باعث تشکیل سنگ شود. اما در موارد خاص از جمله مشکلات کبدی، کلسترول اضافی مانند چسب به همراه موادی از قبیل کلسیم، سنگ صفرا را تشکیل می دهد.
مطالعات فراوانی که در مورد مصرف آجیل و به ویژه بادام هندی در گروه های سنی و جنسی مختلف انجام شده است، ثابت کرده که بادام هندی در سلامت صفرا نقش مهمی ایفا می کند. بر همین اساس و با توجه به نقش مهم بادام هندی در کاهش کلسترول، یکی از فواید بادام هندی جلوگیری از تشکیل سنگ صفرا است.
مدیریت وزن
هر جا از آجیل حرف می شود، مصرف آجیل را متهم شماره یک افزایش وزن می دانند و همه از ترس چاق شدن، سراغ آجیل نمی روند. اما واقعیت امر این است که مصرف آجیل و خشکبار علاوه بر مزایایی که برای سلامت بدن دارد، به شدت به جلوگیری از افزایش وزن و مدیریت وزن مناسب کمک می کند. انتخاب آگاهانه آجیل و خشکبار به عنوان میان وعده با القای حس سیری، رفع ریزه خواری، تنظیم سطح انسولین، حفظ سطح انرژی بدن به مدیریت وزن کمک می کند. بادام هندی منبع خوبی از پروتئین و به خصوص اسید آمینه ی آرژنین است. آرژنین پیش ساز ماده است که به گشاد شدن رگ های خونی و تسهیل جریان خون کمک می کند. تسهیل جریان خون در نهایت باعث تسریع دفع سموم بدن و ارتقای متابولیسم بدن می شود.
سلامت استخوان
وجود کلسیم، منیزیوم، پتاسیم و ویتامین K در بادام هندی باعث می شود تا مصرف این خوراکی نقش مهمی در سلامت استخوان و جلوگیری از تخریب بافت ساختمانی داشته باشد.
تقویت بینایی
در کاشو یک نوع مهم رنگدانه آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی یافت می شود که زیزانتین نام دارد. این رنگدانه توسط بخش خاصی از چشم جذب می شود و به واسطه خواص آنتی اکسیدانی قوی که دارد، نقش حفاظتی در برابر اشعه فرابنفش ایفا کرده و همچنین در جلوگیری از نابینایی سالمندان نقش دارد.
ضد سرطان
مصرف منظم بادام هندی مانند هر آجیل دیگری به دلیل دارا بودن طیف متنوعی از آنتی اکسیدان ها نقس به سزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با رادیکال های آزاد دارد. توکوفرول ها، ترکیبات فنولی، مواد معدنی مثل سلنیوم و مس از مهمترین ترکیبات دخیل در این روند هستند.
سلامت مغز
مصرف چربی های مفید و فراهم بودن مداوم آن برای سلول های مغزی، تاثیر مهمی در سلامت مغز دارد. چربی های مفید موجود در بادام هندی، همراه با مواد معدنی متفاوت از قبیل آهن و مس و روی، باعث تنظیم مسیرهای انتقال پیام های عصبی و مولکول های دخیل در آن، حفظ کیفیت غشای سلولی و سلامت عمومی مغز دارد.
فیتواسترول هایی که در بادام هندی وجود دارد با بهبود عملکرد مغز ، کاهش فشار خون مغزی، و جلوگیری از تغییرات ناگهانی قند خون می توانند به کاهش سر دردهای میگرنی کمک کند.
کاهش خطر دیابت
در بادام هندی ترکیبی به نام آناکاردیاک اسید وجود دارد که انتقال گلوکز را تنظیم می کند. همچنین ترکیبات موجود در بادام هندی اثر ضد التهابی داشته و روی مقاومت انسولینی سلول ها اثر می گذارند. علاوه بر این مصرف بادام هندی در مدیریت عوارض مزمن دیابت از قبیل فشار خون، اضافه وزن و بیماری های قلبی عروقی نقش دارد.
سلامت پوست
وجود اسیدهای چرب یکی از مهمترین عوامل دخیل در حفظ رطوبت و نرمی پوست و همچنین جلوگیری از پیری زودرس سلول های پوستی می باشد. علاوه بر آن مس، در ساخت ملانین (رنگدانه پوست و مو) و کلاژن (عامل انعطاف پذیری و طول عمر پوست) دخالت دارد. بادام هندی منبع غنی برای تامین اسیدهای چرب و ماده معدنی مس می باشد و مصرف آن می تواند سلامت پوست شما را تضمین کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *